2 Takts Olie

2 takts olie bruges til at blande i benzinen på mange 2 takts motorer. Nogle har dog selvblander monteret som løbende blander 2 takts olien med benzinen. 2 takts olie findes både i syntetisk og mineralske udgaver. For at finde den rigtige 2 takts olie er det vigtigt at olien overholder de specifikationer som motor producenten kræver. Dog vil langt de fleste hvor der er tale om blandingsolie kunne kører på de mineralske og halvsyntetiske olier.

2 takts olie bruges bl.a til mange plæneklipper og kædesavsmotorer, hvor det virkelig er vigtigt at 2 takts olien er af god kvalitet som Castrol og JMC. 2 takts olie findes i flere emballage størrelser alt fra 1 ltr til 20 ltr størrelse.

Også go-karts / carts motorer anvender 2 takts olie i benzinen. Det er dog de mere specielle udgaver som er special udviklet til meget høje omdrejninger. Indenfor racing, herunder både speedway og scooter er de 2 takts olier baseret på Castor og er 100% vegatabilske olier. Disse kan også anvendes til highend motorer indenfor fjernstyrede biler.